Tortellini cu ragù la cuptor

de lilik in Tortellini, 20 Dec 2010 | 10079 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 gr tortellini
  •  100 gr mozzarella
  • 50-100 gr jambon
  • parmezan
  • sare
  • pt sosul ragù:
  • 100-150  gr cane tocata de vita
  • 1 morcov mic
  • 1 ceapa mica
  •  telina
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • 200 ml suc de rosii
  • sare,piper
  • 100 ml apa
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortellini cu ragù la cuptor:

Facem prima data sosul:

tocam marunt morcovul,ceapa si telina si le punem la calit cu putin ulei.cand incep sa se rumeneasca punem carne si o lasam cateva minute la innabusit apoi stingem cu vin.

lasam sa se evapore vinul si adaugam sucul de rosii  si apa.

lasam sa fiarba la foc mic cca 1ora(daca faceti mai mult sos lasati sa fiarba cel putin 2 ore),iar daca scade prea mult mai puneti putina apa.

la sfarsit potrivim de sare si piper.

Taiem mozzarella si jambonul cubulete.

Punem apa la fiert cu sare,iar cand incepe sa clocoteasca punem tortellini pentru 2 minute.ii scurgem si ii amestecam cu 7-8 linguri de sos,cuburile de mozzarella si jambonul.

Luam o tava si ii punem pe fund 1-2 linguri de sos ragu,apoi punem tortellini,deasupra mai punem 1-2 linguri de sos ragu si presaram parmezan.

Dam la cuptorul preancalzit la 200° pana se rumenesc.

se servesc calzi.

TIPS-URI

1

daca va place puteti pune si cateva linguri de sos bechamel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortellini cu ragù la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Cris2711 1

23.12.2010, 18:17

wow,fantastic

lia maria 1

24.12.2010, 10:08

Craciun Fericit !

alexana2008 1

04.01.2011, 00:05

seara buna,

"de gustibus non est disputandum"..dar jambon ? vin rosu ? telina ? mozarella ?niciodata.
apreciez timpul de preprare al sosului. MIN 2 ore.

cu respect...pofta buna

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tortellini si gnocchi cu sos alb